Agencija za nekretnine – zašto ulagati u nekretnine na hrvatskoj obali?

Pomisao na kontaktiranje agencije za nekretnine i kupnju nove nekretnine može izazvati osjećaj stresa i kaosa, ali industrija nekretnina nije samo propast. Ima i puno uzbuđenja! Razumijevanje načela ulaganja u nekretnine moglo bi vam pomoći da donesete bolje investicijske odluke i imate svjetliju financijsku budućnost. Danas želimo razgovarati o tome što znači promatrati nekretnine kroz leću investitora, posebno nekretnine na prekrasna hrvatska obala.

Zbog kristalno čistog tirkiznog mora, slikovitih gradića i bogate kulturne baštine, Hrvatska postaje tražena destinacija za stručnjake za nekretnine. Ako se želite pretvoriti u jednog, zgrabite šalicu kave i pođite s nama na uzbudljivo putovanje nekretninama. Ovdje možete istražiti zašto je financiranje nekretnine na hrvatskoj obali mudra odluka, kako za vaš osobni užitak tako i za novčanu dobit!

Što je ulaganje u nekretnine?

Ali prvo, počnimo s abecedom od a. Iako agencije za nekretnine rado pomažu početnicima pri donošenju prvih odluka o ulaganju, nije na odmet doći pripremljen. Dakle - što je ulaganje u nekretnine? Uključuje stjecanje nekretnina kao što su stambene kuće, stanovi, poslovne zgrade, zemljište ili čak najam za odmor uz očekivanje povrata ulaganja. Nekretnine same po sebi nude novčani tok, porezne olakšice, izgradnju kapitala, konkurentne povrate prilagođene riziku i zaštitu od inflacije. Nekretnine također mogu poboljšati portfelj smanjenjem volatilnosti kroz diverzifikaciju.

Na primjer, ako kupite stan godine u Zadru danas postoji potencijal da se s vremenom poveća vrijednost. Cijene nekretnina obično rastu kako se povećava potražnja za nekretninama, osobito na poželjnim lokacijama kao što su Split, Zadar ili Dubrovnik. To može rezultirati povećanjem vrijednosti kapitala i osigurati značajan povrat ulaganja. Prihodi od najma investicijskih nekretnina mogu generirati stabilan novčani tok, pružajući pouzdan izvor prihoda. Pozitivan novčani tok događa se kada prihod od najma premašuje troškove kao što su plaćanja hipoteke, održavanje imovine i naknade za upravljanje.

Različiti načini ulaganja u nekretnine

Ulaganja u nekretnine mogu imati različite oblike, ovisno o vašem budžetu, interesu i vremenu. Neki od njih uključuju:

  1. Nekretnine za iznajmljivanje

Investitori kupuju nekretnine, obično uz pomoć agencija za nekretnine, s namjerom da ih iznajmljuju najmoprimcima. Prihod od najma od najmoprimaca može osigurati stabilan novčani tok i potencijalnu dobit tijekom vremena. U tu svrhu investitori najčešće koriste stambene objekte, poput stanova ili obiteljskih kuća. Hrvatska je izvrsna lokacija za ovu vrstu nekretnina zbog svog ogromnog turističkog potencijala i niskih troškova života.

  1. Poslovni prostori

U usporedbi s iznajmljivanjem, komercijalne nekretnine mogu ponuditi veće prinose od najma i dugoročne najmove, što ih čini atraktivnom opcijom za investitore. Ulaganje u poslovne nekretnine znači kupnju uredskih zgrada, maloprodajnih prostora, industrijskih skladišta ili hotela.

 

  1. Svojstva okretanja

Ako želite testirati svoje vještine preokretanja nekretnina, kupite podcijenjenu nekretninu, renovirajte je ili poboljšajte i brzo je prodajte po višoj cijeni. Vrijeme između kupnje i prodaje često se kreće od nekoliko mjeseci do godinu dana. Uspješno svojstvo flipping zahtijeva oštro oko za potencijalnu vrijednost i razumijevanje lokalnog tržišta nekretnina.

  1. Razvoj nekretnina

Razvoj nekretnina jedna je od najsloženijih vrsta ulaganja u nekretnine i ne preporučuje se potpunim početnicima. Ova vrsta poslovanja s nekretninama uključuje stjecanje zemljišta, dobivanje potrebnih dozvola i izgradnju zgrada ili razvoja. Investitori nekretnina imaju za cilj stvoriti vrijednost transformacijom sirovog zemljišta u profitabilna svojstva.

Posao s nekretninama u procvatu

Pa zašto smo onda mi kao agencija za nekretnine usmjereni upravo na hrvatsku obalu? Zašto biste trebali razmisliti o ulaganju u nekretnine upravo u ovom dijelu Mediterana?

Brojni su razlozi za to, ali krenimo od očitog.

Hrvatska postaje vrlo popularna turistička destinacija u svijetu. Razvija se turizam, a s njim i potražnja za iznajmljivanjem nekretnina, posebice onih luksuznijih. Ipak, nekretnine u Hrvatskoj su još uvijek pristupačnije od nekretnina u drugim mediteranskim zemljama. Nekretnine na moru, posebno nekretnine u blizini mora i s pogledom na more daju veliku vrijednost za razumnu količinu novca.

 

Nadalje, postoji mnogo mogućnosti za ulaganje u nekretnine na hrvatskoj obali. Luksuzne nekretnine, na ekskluzivnoj lokaciji, imaju održivu vrijednost i prkose inflaciji. Luksuzna nekretnina uvijek je odlična investicija i zato postoji povećanje stvaranja takvih svojstava

Konačno, Hrvatska je upravo ušla u schengensku zonu i također prebacila svoju valutu na euro (od 2023.). Sve to zemlju čini dostupnijom, poslovanje i transakcije jednostavnijim, čak i za strance.

Stambene nekretnine i turistički potencijal

Što se tiče turizma u Hrvatskoj – on cvjeta. Osobito tijekom ljetnih mjeseci i to u regijama poput Istre, Dalmacije i glavnog grada Hrvatske, Zagreba.

Hrvatska kao destinacija ima potencijal za cjelogodišnji turizam. The brojke iz ovogodišnje (2023.) predsezone pokazuju značajan porast noćenja u odnosu na prethodnu godinu. Sve više ljudi otkriva prednosti dolaska u Hrvatsku izvan sezone. 

Prijelaz sa sezonske na cjelogodišnju turističku destinaciju nije bolji samo za gospodarstvo i okoliš već i za vas kao investitora u nekretnine na hrvatskoj obali. Ne zaboravimo ni sve nautičare koji rado posjećuju našu obalu tijekom proljetnih ili jesenskih mjeseci. Pogotovo oni koji preferiraju svoj boravak na brodu spojiti s boravkom u finom objektu na obali.

Kada je riječ o ljetnoj sezoni, hrvatska obala s vremenom pokazuje postojanu aprecijaciju. Velika je potražnja za iznajmljivanjem nekretnina zbog čega cijene stalno rastu. Sve to pomaže da turističko tržište u Hrvatskoj bude stabilno, kao i vaša investicija.

Posljednji savjet agencije za nekretnine

Za kraj, Hrvatska je sve zanimljivija destinacija za ulaganje u nekretnine. Postoji nekoliko načina na koje možete uložiti u nekretninu – ovisno o vašem znanju, mogućnostima, željama i dugoročnim planovima. Prije bilo kakvog ulaganja savjetujemo vam da provedete temeljito istraživanje i pažljivo procijenite potencijalne rizike i koristi prije donošenja bilo kakve odluke o ulaganju.

 I naravno, potražiti stručni savjet. Kao agencija za nekretnine i stručnjaci na području nekretnina, rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja. Nekretnine su naša strast i predani smo tome da budemo najbolji što možemo biti u ovom području poslovanja.

Ako ste već odlučili da želite kupiti nekretninu na hrvatskoj obali kao investiciju, pogledajte našu ponudu i javite nam ako pronađete nešto što odgovara vašim potrebama. Za sva dodatna pitanja i upute slobodno nas kontaktirajte, tu smo za Vas!

Fotografije: Pixabay, Unsplash, Pexels, privatna arhiva.

Otkrijte naše istaknute oglase

Usporedite popise

Usporedi
4 spavaće sobe | 4 kupaonice | 400m2
Projekt luksuznih vila u blizini Zadra

3 LUKSUZNE VILE SA NESMETANIM POGLEDOM NA MORE.